Lovens breidt dealernetwerk uit naar Duitsland

Lovens, het elektrische bakfietsmerk van fabrikant Optima Cycles B.V., onder meer producent van Dutch ID e-bikes is begonnen met de uitbreiding van haar dealernetwerk naar Duitsland. Vanaf nu is de elektrische bakfiets: de Lovens Explorer ook in Duitsland verkrijgbaar.

Internationale ambities Lovens
Inherent aan de groeiende vraag naar elektrische bakfietsen wereldwijd, bouwt Optima Cycles B.V. haar distributienetwerk uit naar Duitsland. Het bedrijf ziet mogelijkheden om flink aan de weg te timmeren. Zij maakte in februari 2021 een start met de introductie van het nieuwe elektrische bakfietsmodel de Lovens Explorer in Nederland en België. De bakfietsen zijn nu ook te vinden in Duitsland.

Met de uitbreiding naar Duitsland begeeft Lovens zich in een geheel nieuwe markt, waar de vraag naar elektrische bakfietsen zeer hoog is. De verkoop van bakfietsen in Duitsland heeft de afgelopen jaren een enorm explosieve groei gezien. Steeds meer consumenten kiezen voor een elektrische bakfiets als alternatief voor de auto.

Ramon Vial CCO Optima Cycles vertelt: “Wij hebben intensief marktonderzoek gedaan naar de Duitse markt, daaruit kwam naar voren dat, net als in Nederland en België, de vraag naar bakfietsen sterk groeit in de stedelijke gebieden. Op basis hiervan rollen wij dit jaar ons merk uit naar o.a. Berlijn, Hannover, Hamburg, Keulen, Heidelberg, München en Frankfurt.”

Over Lovens
De Lovens Explorer onderscheidt zich binnen de bakfietsmarkt onder andere door het opvallende design en de soepele kabelbesturing, die zorgt voor een kleinere draaicirkel. Ook de verende voorvork en zadelpen worden vaak genoemd als grote voordelen ten opzichte van andere elektrische bakfietsmodellen.

Ludieke campagne
Om de verkoop in Duitsland op een opvallende manier te starten heeft Lovens een ludieke campagne bedacht. Hierover komen zij begin april met nieuws.

Gerelateerde artikelen

Lovens lanceert Explorer Limited Edition in zeer beperkte oplage

De Lovens Explorer ABS is winnaar van de iF DESIGN AWARD 2024!

Remmen met een Lovens ABS: Bakfietsen met Anti-lock Braking System (ABS)

Ultieme veiligheid voor fietsende gezinnen: een elektrische bakfiets met ABS!

The new Lovens Explorer: S75 and S85!

Lovens winner Innovation Award from ACG Holland

Koop nu je
Lovens Explorer

En krijg een Regenhuif t.w.v. €360 gratis!