Remmen met een Lovens ABS: Bakfietsen met Anti-lock Braking System (ABS)

Lovens introduceerde met trots de nieuwste toevoeging aan hun assortiment: de Lovens Explorer met ABS. Met de introductie van het Anti-lock Braking System van Bosch hebben de bakfietsen een nog veiligere manier om te remmen gekregen. Benieuwd hoe het werkt? In onze nieuwste YouTube-video vertellen we je de voordelen van dit baanbrekende remsysteem en delen we essentiële tips om veilig remmen met ABS onder de knie te krijgen.

Wat kun je verwachten:

1. Kennismaking met bakfiets ABS

Lovens heeft met trots de Lovens Explorer met ABS geïntroduceerd, een nieuwe innovatie in bakfietsveiligheid. In het eerste deel van de video leggen we uit waarom Bosch e-bike ABS een gamechanger is voor bakfietsen.

Het Anti Blokkeer Systeem voorkomt het blokkeren van wielen tijdens het remmen. Het resultaat? Een verbeterde grip en controle, vooral op gladde wegen.

2. Hoe ABS werkt

We duiken diep in de functionaliteiten van ABS. Van geavanceerde wielensensoren tot intelligente remregeling, begrijp hoe ABS een veiligere remervaring met een bakfiets creëert.

Het systeem detecteert snelheidsverschillen tussen voor- en achterwielen. Bij een blokkerend voorwiel grijpt ABS in, waardoor het wiel blijft rollen. Zo wordt je remafstand verkort, en je controle vergroot.

3. Veiligheid voorop

Voordat je zelf de weg op gaat, benadrukken we veiligheid. Leer belangrijke voorcontroles voor een optimale remervaring. Begin met lage belasting in de bak van je bakfiets en bouw geleidelijk op.

Hydraulische remmen zijn krachtig; gebruik daarom slechts één of twee vingers op de remhendels. Onthoud: start met remmen vóór een bocht voor maximale grip.

4. Wennen aan ABS

Het beheersen van ABS is een geleidelijk proces. In deze sectie breken we het op in drie stappen. Begin met het afzonderlijk gebruiken van de voor- en achterremmen.

Als je comfortabel bent met remmen, leer je beide remmen gelijktijdig gebruiken. Het doel is een naadloze integratie van ABS tijdens het fietsen.

5. Remtechnieken

Ontwikkel de kunst van hard remmen zonder concessies aan veiligheid. Leer hoe je remkracht toepast voor een snelle stop zonder slipgevaar.

Deze technieken gaan verder dan remmen; ze bieden totale controle over je bakfiets. Voel het verschil in remgedrag en integreer deze technieken in je dagelijkse routine.

Bekijk de volledige video hier!

Deze tekst geeft een voorproefje, maar de video biedt je een diepgaande introductie tot het systeem. Van praktische demonstraties tot tips, het geeft jou een kijkje in het potentieel van dit innovatieve ABS remsysteem.

FAQ:

1. Wat maakt een Lovens met ABS anders dan andere modellen?

  • ABS voorkomt het blokkeren van wielen, waardoor grip en controle worden gemaximaliseerd. Je remweg wordt verkort en je komt met meer controle veilig tot stilstand.

2. Is het ABS-systeem ingewikkeld om te leren gebruiken?

  • Nee, we delen het proces op in eenvoudige stappen, zodat je geleidelijk vertrouwd raakt met het systeem.

3. Waarom is ABS belangrijk voor bakfietsen?

  • In drukke stadsomgevingen of wegen met wisselende ondergronden vergroot ABS de veiligheid door slippen te voorkomen.

Abonneer je op ons kanaal voor tips, uitlegvideo’s en updates.

Bekijk nu de volledig video!

Gerelateerde artikelen

Lovens lanceert Explorer Limited Edition in zeer beperkte oplage

De Lovens Explorer ABS is winnaar van de iF DESIGN AWARD 2024!

Remmen met een Lovens ABS: Bakfietsen met Anti-lock Braking System (ABS)

Ultieme veiligheid voor fietsende gezinnen: een elektrische bakfiets met ABS!

The new Lovens Explorer: S75 and S85!

Lovens winner Innovation Award from ACG Holland

Koop nu je
Lovens Explorer

En krijg een Regenhuif t.w.v. €360 gratis!